Avança el projecte “Tourdera” impulsat pel Consell Comarcal

El municipi de Tordera va acollir el passat 12 de Juny la inauguració de “Tourdera”, la Ruta de la Tordera i la Riera d’Arbúcies

“Tourdera” és un projecte impulsat pel Consell Comarcal de la Selva i al qual els Independents de la Selva li donen suport. Durant els últims mesos s’ha anat construint amb més força amb l’activació dels primers trams senyalitzats i operatius.

En aquests moments la Tourdera compta amb 114 quilòmetres de trams actius i plenament senyalitzats. Una distància que s’allargarà l’any vinent amb l’entrada en escena de les etapes “gironines”. En aquest sentit, els 7 municipis de la demarcació involucrats en el projecte -Arbúcies, Blanes, Breda, Hostalric, Massanes, Riells i Viabrea i Sant Feliu de Buixalleu- ja disposen dels projectes executius per tirar endavant els treballs necessaris. En un breu període de temps es preveu iniciar el procediment de licitació de les actuacions. “En aquests moments ja estem preparant la licitació de les actuacions; les obres començaran aquest any i s’acabaran el 2019 amb el finançament de la Diputació de Girona”, explica el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu.

Segons Balliu, el repte de “connectar el Montseny amb el mar” és “un projecte gran”. “L’aposta del Consell és ferma des de fa temps. Fins ara hem anat fet manteniment de vies verdes i de rutes. Amb aquesta iniciativa fem un pas endavant. Apostem per la salut i per la natura. Però també per posar el patrimoni natural de la Selva a l’abast de tothom i que això pugui repercutir en la restauració i l’oci”, afegeix Balliu.

“Tourdera”, un projecte que ve de lluny

L’embrió de la Tourdera va néixer el 2010. La primera tasca: reunir i posar d’acord a 18 ajuntaments de dues províncies diferents. A part d’aquesta tasca, durant aquests anys també es va acordar el ‘naming’ del projecte, es va registrar la marca i es van definir els criteris i el traçat, així com la redacció de projectes executius entre altres deures pendents. Tot plegat, aixoplugat per la coordinació tècnica del Consell Comarcal selvatà.

El resultat d’aquesta comunió d’objectius és una ruta que ressegueix la Tordera i la riera d’Arbúcies, ja sigui amb la pràctica de la bicicleta o amb el senderisme. Un itinerari que, en definitiva, vol potenciar el territori des de diferents vessants, tal com ja fan des de fa anys rutes emblemàtiques com la Ruta del Danubi o la Ruta del Canal du Midi o trajectes més propers com ara el Camí Natural de la Muga, a l’Empordà.

Font: gironanoticies.com