Es presenta el grup dels Independents de Catalunya

Es presenten els Independents de Catalunya

Independents de Catalunya agrupa diverses candidatures independents d’una cinquantena de municipis catalans.

El grup dels Independents de Catalunya segueix la fórmula dels Independents de la Selva. El nou grup pretén agrupar les llistes independents dels municipis catalans. La formació ja figura al registre de partits del Ministeri d’Interior com a coalició. Està formada per candidatures d’una cinquantena de municipis. Tenen representació a la Cerdanya, la Selva, el Gironès, el Baix Empordà, Osona, el Ripollès, l’Alt Empordà i el Maresme.

El nou partit es descriu com «un moviment municipalista que vol posar veu a les necessitats dels pobles de Catalunya. Creiem en la descentralització del país com la millor via per tirar endavant, posant els municipis al centre». La formació va presentar-se oficialment ahir a Barcelona. Es definerix com a moviment municipalista «contra ningú», reclamant modificar la llei per permetre llistes obertes, o la doble volta en les eleccions, entre altres qüestions.

La formació xifra entre el 17% i el 20% les candidatures independents que hi ha en l’actualitat a ajuntaments catalans, sobretot fora de l’àrea de Barcelona, i considera “absurd que sempre es pensi el país amb els ulls dels que viuen a l’àrea metropolitana”. “No pot ser que és decideixi des dels despatxos de la gran ciutat com ha de ser un poble, què pot fer i què no pot fer”, per la qual cosa han exigit que es governi “de baix a dalt”.