Entrevista a Enric Martinez, nou regidor dels Independents de la Selva per Lloret de Mar

Qui són els Independents de la Selva?

El propi nom ho diu, som de La Selva, som Independents i per tant tenim les mans lliures.

Qui l’acompanya en aquest partit a Lloret de Mar?

Estem construint una candidatura que volem que sigui transversal, que representi als lloretencs per damunt de les sigles. Puc dir-vos que hi ha persones de diferents ideologies i procedències, persones del teixit cultural i associatiu que, compromeses amb el seu poble i amb els seus veïns, han decidit donar un pas endavant, amb moltes ganes de treballar i d’aportar les seves idees. Hi ha persones que critiquen el govern en tertúlies de cafè, i persones que prefereixen arremangar-se. Nosaltres busquem aquests darrers.

Per què ha decidit entrar en aquest partit?

Més que entrar en un lloc nou, prefereixo pensar que continuo on he estat sempre, al servei dels lloretencs. Tinc moltes inquietuds i ganes de seguir treballant per al meu municipi, Lloret de Mar, lluny del sistema de partits polítics tradicionals i de les estructures i disciplines partidistes. Per això considero que Independents de la Selva és una molt bona eina per aconseguir-ho. Alhora, l’estima que he vist que tenen els actuals integrants d’IdSelva envers els seus pobles i la vocació de servei públic que demostren, fa que m’hi senti molt còmode.

Què en queda de la ideologia del PP en aquesta nova faceta política d’Enric Martínez?

Els valors, que no les ideologies. La meva marxa del PP respon a una deriva en la que el Partit Popular i Ciutadans han portat aquesta societat a una regressió democràtica impensable fa només uns mesos i que va culminar l’1 d’octubre del 2017. Han ferit de mort la dèbil democràcia nascuda d’una transició feta sota la pressió dels hereus del franquisme.

Altres grups de l’oposició li han criticat en més d’una ocasió que sempre estigui al costat de l’equip de govern i actuï com si en formés part, sense formar-ne part. Què hi ha de cert en això?

Entre sumar i restar, jo trio sumar, mai a qualsevol preu. Quan algú es presenta a unes eleccions municipals és per intentar fer un poble millor del que hem trobat i aportar allò que creu millor per al municipi i per als seus veïns. El meu suport al govern està condicionat a diverses circumstàncies. Per a mi la més important és la de donar estabilitat a una legislatura que està clarament marcada per la situació actual en què estem immersos. En segon lloc, en deixar de tenir la majoria absoluta l’equip de govern per l’absència per llarga malaltia del portaveu de PSC Antonio Lorente, al qual li desitjo una ràpida i total recuperació, l’equip de govern queda amb 10 vots, sent el meu el que ofereix la estabilitat que suposa la majoria absoluta. Aquest estatus em permet incidir en les decisions que pren l’equip de govern i aportar moltes de les nostres propostes que finalment prosperen. És allò que li deia de la suma.

Quin serà l’objectiu amb Independents de la Selva?

Òbviament, assolir el millor resultat en les eleccions municipals, oferint una alternativa independent allunyada d’interessos personals. Com he dit, ens oferim a totes aquelles persones amb inquietuds i ganes de treballar pel seu poble des de la política clarament municipalista i que estan desencantats de la manera de fer dels grans partits polítics, i que no volen haver de seguir les directrius de l’aparell del partit que obliga els seus representants a tenir allò que en diuen “disciplina de vot”.

Entrevista elaborada per Lluís Amat i publicada a la revista El Cel Obert nº163

IdSelva fitxa el regidor independent de Lloret de Mar

La junta de Govern de la formació Independents de la Selva va acordar en la darrera reunió celebrada a la capital de la comarca, incorporar a la formació el regidor electe independent Enric Martínez de Lloret de Mar.

La junta de govern esta formada per un membre de cadascun dels 10 municipis on Independents de la Selva hi té representació. La unanimitat dels assistents ha propiciat que el regidor electe s’incorpori com a membre de ple dret a Independents de la Selva.

Paraules del President, Pere Garriga

El President de la formació Pere Garriga, ha manifestat la seva satisfacció per l’increment de la representació dels independents en el conjunt de la comarca. En aquest aspecte, Garriga, alcalde d’Arbúcies, ha manifestat l’oferiment de la formació que representa a tots els grups polítics o persones individuals que tinguin inquietuds envers el seu municipi.

En aquest sentit Garriga, ha manifestat que totes les persones integrades en els Independents de la Selva han acceptat el seu argumentari i els seus estatuts. En aquest aspecte, Garriga assumeix que “les persones poden haver tingut un paper polític en el passat però no ha de ser un impediment si respecten el posicionament dels Independents.”

Independents de la Selva, un grup amb vocació municipalista

Amb una clara vocació municipalista, Independents de la Selva ha fonamentat la seva acció política unint projectes d’àmbit local, posant als municipis en el centre d’actuació i coordinant-los d’una forma estructurada, cohesionada i amb projecció comarcal.

Els Independents de la Selva, és una coalició de diferents formacions municipals a la Comarca de la Selva en la que s’hi ha unit ara el regidor independent de Lloret de Mar, conformada per: Tossa Unida, Grup Municipal Independent de Vilobí, Entesa per Arbúcies, Partit de les Guilleries de Sant Hilari Sacalm, Independents de Sils, Agrupació Independent de Riudarenes, Tots per Breda, Acord per Maçanet, la Plataforma Independent de Caldes de Malavella i La Veu del Poble de Santa Coloma de Farners. En l’actualitat independents de la Selva disposen actualment de 7 alcaldies 5 consellers comarcals i un diputat.