Independents de la Selva presenten les seves 15 candidatures a les Eleccions Municipals 2019

Presentació Roda Premsa Municipals 2019

L’agrupació presenta 15 candidatures a la comarca. El president espera millorar resultats al Consell Comarcal i a la Diputació de Girona.

L’agrupació de formacions municipalistes Independents de la Selva (IdS) va presentar ahir a Girona les 15 candidatures que concorren a les eleccions municipals del 26 de maig. Els encarregats de donar a conèixer els candidats i presentar les propostes de futur de la formació van ser l’alcaldessa de Vilobí, Cristina Mundet, l’alcaldessa de Tossa i diputada a la Diputació de Girona, Gisela Saladich, i el president de la formació Independents de la Selva, Pere Garriga.

L’acte va comptar amb la presència de representants de les diferents formacions municipalistes integrades a l’agrupació de la Selva i a altres col·lisions independents de les comarques gironines. Pel que fa a la coalició, es va formar el 2015 per les eleccions municipals de 2015 i aleshores va obtenir 46 regidors i 6 alcaldies, fet que va situar IdS com a tercera força a la comarca.

Més de la meitat de la comarca

Entre els partits que formen part de l’agrupació hi ha formacions a més de la meitat dels municipis de la comarca. Així, destaquen: l’Entesa per Arbúcies, a Arbúcies; l’Agrupació Participativa Blanes (APB), a Blanes; els Independents per Lloret, a Lloret de Mar; l’Acord per Maçanet, a Maçanet de la Selva; el Som Massanes, a Massanes; el Tots som Riells, a Riells; el Som Riudarenes, a Riudarenes; el Partit Independent de les Guilleries (PIG), a les Guilleries; els Independents per Santa Coloma de Farners, a Santa Coloma de Farners; els Independents de Sils, a Sils; el Tossa Unida, a Tossa de Mar; l’Imaginem Vidreres, a Vidreres; els Independents Viladrau, a Viladrau; i el Grup Municipal Independent de Vilobí d’Onyar, a Vilobí d’Onyar.

La primera intervenció va anar a compte del president de la formació i cap de llista d’Entesa per Arbúcies, Pere Garriga, que va destacar l’objectiu de la conformació de la plataforma per «fer força amb formacions similars» i assolir representació a altres institucions. «Som llistes independents de poble, persones que representem persones», va apuntar Garriga.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Vilobí va destacar la importància de les formacions independents que a Catalunya representen un 20% dels votants, també va precisar que «històricament aquestes llistes han estat ignorades a altres institucions com a l’AMI, als Consells Comarcals o a les Diputacions»