Independents de la Selva. Tret de sortida de les municipals.

Independents de la Selva tret de sortida a les municipals amb la VIII Jornada de Treball

  • La jornada va tractar  l’atenció a les persones, les energies renovables i projectes municipals per millorar la qualitat dels ciutadans
  • Actualment IdSelva compta amb 45 regidors, 3 alcaldies, 5 consellers comarcals i una representant a la Diputació de Girona

Vilobí d’Onyar, 28 de març de 2022

El teatre Can Sagrera de Vilobí d’Onyar ha estat aquest cap de setmana la seu de la VIII Trobada, jornada de treball, de les formacions independents de la Selva i Independents de Catalunya.

La trobada serveix com a tret de sortida a les municipals i per posar en comú experiències pròpies dels diferents municipis, projectes que estan desenvolupant o posar en comú com s’afronten diferents problemàtiques. La trobada d’aquesta edició s’ha adreçat a tres eixos, en especial l’atenció a les persones, les renovables i la sostenibilitat a banda de la gestió forestal.

La presentació de les jornades va anar a càrrec de la diputada de IDSelva, Gisela Saladich. En el seu parlament el President de IdSelva i alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga, acompanyat de Cristina Mundet alcaldessa de Vilobí, van posar en comú la manera de treballar de les formacions independents dels diferents municipis que formen part de IDSelv.A diferència de les gran formacions polítiques la nostra motivació de treball és “la política per a les persones”.En aquest aspecte Garriga va destacar la utilitat d’aquest tipus de trobades per intercanviar experiències i posar en comú problemàtiques o situacions que amb les opinions dels diferents participants ajuden a donar un altre punt de vista.

Pel President d’Idselva, Pere Garriga aquesta trobada també representa el tret de sortida de les properes eleccions municipals del mes de maig.

A la jornada de treball el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Arbúcies,Jaume Salmerón, va parlar de l’atenció a la gent gran, la Marta Batlle regidora de l’Ajuntament de Riudarenes, va parlar sobre el projecte “Respir”.Per la seva banda el tècnic de idselva,David Merino, va parlar sobre les fonts d’energies renovables i el segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Vilobí d’Onyar Quim Vivas va posar sobre la taula les tendències en la recollida de Residus.La darrera de les ponències va ser la se Albert Bosch Tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Viladrau que va parlar de la nova economia Forestal.

Presència al territori:

A poc més d’un any Independents de la Selva te presència a 15 municipis de la comarca de la Selva en els quals 11 hi te representació política. En total 48 regidors a la comarca, 3 alcaldies, 5 consellers comarcals i una representant a la Diputació de Girona. Previsions que podrien augmentar pròximament amb l’inici de les diferents accions d’expansió d’independents a la Comarca.