Representants d’una cinquantena de municipis participen a les jornades municipalistes organitzades per Independents de la Selva i Independents de Catalunya

El projecte independent es consolida a la comarca i creix al territori

Tossa de Mar , 27 de febrer de 2023

Representants d’una cinquantena de municipis de tot Catalunya han assistit aquest cap setmana a les Jornades municipalistes que s’han realitzat a l’espai Francesc Colomer de Tossa de Mar.

La diputada de la Diputació de Girona  i regidora de l’Ajuntament de Tossa de Mar, Gisela Saladich, va ser l’encarregada de donar la benvinguda als assistents encoratjant-los de cara als propers comicis del 28 de maig i explicant-los les possibilitats reals d’èxit de la formació a la comarca i al territori.

La Jornada a més va servir per explicar als participants i aclarir dubtes sobre diversos aspectes legals per poder presentar-se a unes eleccions municipals, que va a anar a càrrec dels advocats,Àlex Serrahima i Xavier Lòpez.

La segona part de la jornada es va centrar en comunicació política i xarxes socials i va anar a càrrec de l’antropòleg especialitzat en comunicació  Oriol Flo i el periodista i consultor en comunicació Jordi Caupena.

Independents de la Selva és una coalició de formacions municipals de la Comarca de la Selva amb representació a la Diputació de Girona i Consell Comarcal de la Selva. Fomentant l’acció i unint projectes d’àmbit local amb projecció comarcal.

La força de la formació rau a posar a cada municipi en el centre d’actuació, coordinant-se com a grup de manera estructurada.

Una oportunitat per créixer i consolidar-se

El President de la formació i alcalde d’Arbùcies, Pere Garriga, es va mostrar molt satisfet de dos factors importants d’una banda la consolidació de independents a la comarca i de l’altra el creixement que està experimentant al territori català. Una mostra d’aquest creixement es l’a creació de llistes independents a municipis com ara, Salt, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès i a comarques com el  Ripollès i la Cerdanya.

Municipis de la comarca de la Selva: A dia d’avui Independents de la Selva presentarà llista als següents municipis.

Blanes, Lloret de Mar, Tossa de Mar, Santa Coloma de Farners, Sils, Riudarenes,Maçanet de la Selva, Massanes,Sant Feliu de Buixalleu, Hostalric,Arbúcies, Sant Hilari Sacalm, Viladrau, Riudellots de la Selva, Riells i Viabrea,Vilobí d’Onyar,Susqueda i Anglès. “ I estem treballant per ampliar la llista” afirma Garriga.

A les darreres eleccions municipals Independents de la Selva va obtenir 9215 vots, que es va traduir en 48 regidors, quatre alcaldies, 5 consellers comarcals i una diputada a la Diputació de Girona.