Sant Hilari s’incorpora als boscos terapèutics impulsats per Independents de la Selva

Boscos Terapèutics a Sant Hilari

Inauguració de l’itinerari de bosc terapèutic a Sant Hilari Sacalm

Sant Hilari Sacalm forma part de les localitats de Girona on es preveu la creació d’una xarxa de boscos terapèutics, impulsada per el Grup dels Independents de la Selva a la Diputació de Girona. Es tracta de boscos d’alt valor natural. Segons els darrers estudis, aporten beneficis terapèutics tant en l’àmbit psicològic com en el fisiològic per practicar el que s’anomena “banys de bosc”.

Aquests darrers dos anys s’han anat fent proves pilots i tastets per donar a conèixer aquesta activitat als comerciants, principalment hotelers, i a la resta de la població. El 19 de juny va tenir lloc la inauguració oficial de l’espai organitzada pel Patronat de Turisme Girona-Costa Brava, l’Associació Selvans i l’Ajuntament de Sant Hilari a la serra d’Heures, lloc on està situat el bosc terapèutic. Per altra banda, el diumenge 1 de juliol, es va oferir un bany de bosc gratuït que no va deixar indiferent a ningú i que va tenir un gran èxit de convocatòria i acceptació. Unes 30 persones, dividides en 2 grups, van poder gaudir d’aquesta experiència innovadora en el camp de les teràpies.

Per desenvolupar d’una manera eficient aquesta nova activitat turística, que entra dins de la línia d’eco turisme saludable que vol impulsar l’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm, es va signar un conveni amb l’Associació Sèlvans. Aquesta associació treballa per la conservació del patrimoni forestal singular, així com la valorització dels serveis ecosistèmics dels boscos més madurs i també la divulgació dels seus valors ecològics, etnològics i socials. Una de les seves línies principals d’actuació constitueix la creació d’aquests itineraris forestals terapèutics.

Gràcies per la bona acollida. Recomaneu l’activitat als vostres familiars i coneguts!