Tossa s’incorpora a la xarxa de boscos terapèutics impulsada per el Grup dels Independents de la Selva

El ple de Tossa aprova un conveni per a la implementació d’un itinerari forestal terapèutic en el sector de la finca municipal de Sant Grau.

L’objectiu dels boscos terapèutics és conservar el patrimoni forestal singular, valoritzar els serveis ecosistèmics dels boscos més madurs i la constatació científica dels beneficis d’aquests en la salut i el benestar de les persones, entre altres.

Segons va informar el consistori, les actuacions per a la implementació de l’itinerari forestal s’allargaran un mes i mig i consistiran en:

  • Recuperar un antic corriol que condueix fins a una font, deixant-lo lliure de vegetació.
  • S’incidirà en l’estassada manual selectiva del sotabosc de diàmetre reduït deixant intactes les espècies d’interès local.
  • S’arranjaran diferents trams del recorregut, amb la creació de trenca-aigües a les zones amb major pendent vertical.
  • S’enretiraran els obstacles que dificultin el pas; es dignificarà l’entorn de la font.
  • Es fabricaran tres bancs d’acàcia pelada que s’instal·laran entorn de la font.

L’Ajuntament realitzarà un convèni amb l’associació Sèlvans. Amb aquest convèni, entre altres accions, es promocionarà l’itinerari de Tossa i s’instruirà a les persones que se’n faran càrrec. El conveni tindrà una durada de 2 anys.

“Afavorirem les complicitats per enfortir un nou turisme de salut i benestar vinculat als boscos amb funcionalitat terapèutica”, va dir Gisela Saladich, de Tossa Unida, partit del Grup dels Independents de la Selva.

Independents de la Selva és una agrupació de partits independents de la Comarca de la Selva. Com a grup és present a 10 municipis i compta amb representació al Consell Comarcal de la Selva i a la Diputació de Girona.