El projecte “Boscos Terapèutics” recolzat per Independents de la Selva, pren impuls internacional de la mà de Sèlvans.

Sèlvans i Independents de La Selva a Àustria

Sèlvans, membre fundador de la nova Societat Internacional de Teràpia Forestal.

L’Associació Sèlvans ha participat en el 2n Congrés Internacional sobre el Potencial dels Boscos en la Salut. L’esdeveniment s’ha celebrat els dies 6 i 7 de novembre a la localitat austríaca de Krems an der Donau. David Merino, assesor dels Independents de la Selva, ha acompanyat a l’associació per a oferir-li suport en els projectes. Especialment en la preparació del 3er Congrés Internacional sobre Boscos en Salut. El congrés tindrà lloc a Girona entre el 7 i el 10 d’octubre del proper 2018.

L’ONG ha presentat l’estat actual i l’estàndard de qualitat dels 7 boscos terapèutics ja operatius. També s’han presentat els objectius d’extensió per tota Catalunya. En la ponència s’ha projectat l’avenç pel que fa a la valorització dels serveis ecosistèmics. També s’han exposat els beneficies que produeixen els boscos en la salut i benestar de les persones.

Aquesta xarxa pilot inicial, amb presència a les comarques gironines, ha comptat amb la col·laboració del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona. La iniciativa fou una de les prioritats dels Independents de la Selva, que li han donat suport tant a nivell municipal com a les institucions comarcals.

Com a fet més remarcable d’aquest Congrés destaca el naixement de la Societat Internacional de Teràpia Forestal. Aquesta societat ha estat liderada en primer terme per diferents ministeris del govern del Land alemany de Mecklenburg-Vorpommern. Inicialment aquesta aliança està composada per 11 institucions de 8 països del món: Alemanya, Àustria, Catalunya-Espanya, Japó, Corea del Sud, Austràlia, Iran i Brasil. La condició de Sèlvans de membre fundador i la solidesa dels seus mètodes, confereixen a Catalunya una posició capdavantera a Europa.

3r Congrés Internacional sobre el Potencial dels Boscos en la Salut (Girona-La Garrotxa, 7 a 10 d’octubre de 2019).

En l’esdeveniment, les autoritats organitzadores han traspassat a Sèlvans la responsabilitat d’organitzar el 3r Congrés Internacional. El Congrés es celebrarà entre el 7 i el 10 d’octubre de 2019 a Girona ciutat, i comarca de La Garrotxa. Sèlvans ja esta treballant des de fa mesos preliminarment en aquesta missió. Han col·laborat en el projecte el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, el Departament de Territori i Sostenibilitat, la Universitat de Girona i la Xarxa de Custòdia del Territori.

Sèlvans convida a les institucions i empreses interessades en aquesta innovadora tecnologia a contactar-la per sumar esforços i implicar-s’hi.